НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
·
прясно мляко - 1 л.
·
ориз - 1 ч.ч. бисерен
·
вода - 1 ч.ч.
·
захар - 1 ч.ч.
·
ванилия - 1 прахче (2 г)
·
канела - за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1.
Почистете и измийте ориза много добре под
течаща вода.
2.
Поставете го в тенджера заедно с водата и
варите докато набъбне (да абсорбира всичката вода). В този момент добавете
прясното мляко с щипка сол, бъркате периодично да не загори.
3.
След като отново заври, прибавете захарта
и ванилията, варите докато ориза напълно се свари (омекне). Свалете от огъня и
разпределете в купички или чашки.
4.
Докато млякото с ориз се охлади, с лъжичка
разбърквайте във всяка купичка внимателно. Това се прави, за да не остане
оризът отдолу и сбит, а да е пухкав като крем.
5.
Сервирайте класическото мляко с ориз
напълно охладено и поръсено с канела.
Няма коментари:
Публикуване на коментар