понеделник, 26 септември 2022 г.

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

·       прясно мляко - 1 л.

·       ориз - 1 ч.ч. бисерен

·       вода - 1 ч.ч.

·       захар - 1 ч.ч.

·       ванилия - 1 прахче (2 г)

·       канела - за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1.    Почистете и измийте ориза много добре под течаща вода.

2.    Поставете го в тенджера заедно с водата и варите докато набъбне (да абсорбира всичката вода). В този момент добавете прясното мляко с щипка сол, бъркате периодично да не загори.

3.    След като отново заври, прибавете захарта и ванилията, варите докато ориза напълно се свари (омекне). Свалете от огъня и разпределете в купички или чашки.

4.    Докато млякото с ориз се охлади, с лъжичка разбърквайте във всяка купичка внимателно. Това се прави, за да не остане оризът отдолу и сбит, а да е пухкав като крем.

5.    Сервирайте класическото мляко с ориз напълно охладено и поръсено с канела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Паламуд по гръцки

  НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ паламуд  - 2 бр. прясна риба сол  - едра бяло вино  - 1/2 ч.ч. ЗА МАРИНАТА зехтин  - 4 с.л. лимони  - 1 бр., сока и ко...