Предястия

 ПРЕДЯСТИЯ

КРАТКА ИСТОРИЯ

Предястието (на френски: entrée) в съвременното френско сервиране на маса и това на голяма част от англоговорящия свят (с изключение на САЩ и части от Канада) е ястие, сервирано преди основното ястие при хранене. Извън Северна Америка обикновено е синоним на термините ордьовър, апетайзер или starter. Може да е първото сервирано ястие, или да последва супа или друго малко ястие или ястия. В Съединените щати и части от Канада терминът предястие се отнася до основното ястие или единственото ястие от храненето.

НАШИТЕ ПРЕДЯСТИЯ


                               ШОПСКА САЛАТА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • домати - 2 броя, зрели, червени
  • чушки - 2 брой зелена
  • краставици - 1 брой
  • лук - 1 глава, малка кромид
  • магданоз - за поръсване
  • маслини - 4 - 5 броя, по желание
  • сирене - 150 - 200 г
  • сол - 2 щипки
  • оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете лука на тънки полумесеци и го намачкайте с малко сол в голяма купа. По желание може да използвате и червен лук. Нарежете доматите и краставиците на парчета и ги прибавете към лука.

Чушките опечете, обелете и ги прибавете към салатата нарязани на малки линийки, след което и маслините. Разбъркайте салатата, посолете, залейте с дресинга от оцет и зехтин.

Натрошете сиренето върху зеленчуците, поръсете с накълцан магданоз, гарнирайте с маслина по средата и поднесете. Салатата е достатъчна за 3-4 порции. подобни рецепти







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Паламуд по гръцки

  НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ паламуд  - 2 бр. прясна риба сол  - едра бяло вино  - 1/2 ч.ч. ЗА МАРИНАТА зехтин  - 4 с.л. лимони  - 1 бр., сока и ко...