ПРЕДЯСТИЯ
Предястието (на френски: entrée) в съвременното френско сервиране на маса и
това на голяма част от англоговорящия свят (с изключение на САЩ и части от
Канада) е ястие, сервирано преди основното ястие при хранене. Извън Северна
Америка обикновено е синоним на термините ордьовър, апетайзер или starter. Може
да е първото сервирано ястие, или да последва супа или друго малко ястие или
ястия. В Съединените щати и части от Канада терминът предястие се отнася до
основното ястие или единственото ястие от храненето.
НАШИТЕ ПРЕДЯСТИЯ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- домати - 2 броя, зрели, червени
- чушки - 2 брой зелена
- краставици - 1 брой
- лук - 1 глава, малка кромид
- магданоз - за поръсване
- маслини - 4 - 5 броя, по желание
- сирене - 150 - 200 г
- сол - 2 щипки
- оцет - 1 с.л.
- зехтин - 1 - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете лука на тънки полумесеци и го намачкайте с малко сол в голяма купа. По желание може да използвате и червен лук. Нарежете доматите и краставиците на парчета и ги прибавете към лука.
Чушките опечете, обелете и ги прибавете към салатата нарязани на малки линийки, след което и маслините. Разбъркайте салатата, посолете, залейте с дресинга от оцет и зехтин.
Натрошете сиренето върху зеленчуците, поръсете с накълцан магданоз, гарнирайте с маслина по средата и поднесете. Салатата е достатъчна за 3-4 порции. подобни рецепти
Няма коментари:
Публикуване на коментар