Българска баница с готови кори
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• кори за баница - 1 пакет (500 г)
• мазнина - 150 мл олио и масло 50х50
• яйца - 5 бр.
• кисело мляко - 1 кофичка 400 г
• бакпулвер - 1 бр.
• сирене - 300 г (може и повече, ако обичате)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- 1.
В купа разбийте яйцата, добавете киселото
мляко и бакпулвера, разбъркайте.
- 2.
Натрошете сиренето отделно. Разтопете
маслото в олиото, за да се смесят добре.
- 3.
С четка намажете корите с мазнината две по
две. На всяка двойка кори сипвате равномерно по 5-6 с.л. от сместа и поръсвате
със сирене, така по-лесно се контролира количеството.
- 4.
Навийте корите на рула откъм късата им
страна, за да станат по-дебели парчетата и по-сочна баницата. Навийте рулата в
тава, намазана с мазнина, на охлюв и намажете отгоре с малко мазнина.
- 5.
Поставете тавата в предварително нагрята
на 180 °C фурна на средна скара и печете за 40-45 минути до готовност.
- 6.
Извадете баницата и я обърнете върху скара
наопаки, за а се задуши от собствените си изпарения за 10-15 минути и най-вече
така задушена баницата се отделя по-лесно от тавата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар